Wie zijn wij?

Wim

Wim Advokaat (69 jaar). Werkt en woont al 55 jaar in Diemen. Op mijn 15e ben ik als boekhouder begonnen bij Jonker Cascade op de Weesperstraat. Mijn laatste werkgever was Kemperman, ook op de Weesperstraat in Diemen. Hierna ben ik gestart met een projectenbureau, dit nu alweer 30 jaar. Mijn werkzaamheden zijn hoofdzakelijk advies geven aan organisaties over financiële zaken, bedrijfsinformatiesystemen en kantoorautomatisering. Dit doe ik voor bedrijven, stichtingen en scholen.


Als een onderwerp mij interesseerde volgde ik hierover een studie. Na de LEAO volgde de MTS, fijnmechanische techniek, bestuurskunde, personeelsbeleid en arbeidsmarktpolitiek. Tot slot volgde ik de lerarenopleiding bedrijfseconomie. Dat alles om te voldoen aan de steeds maar veranderende werksituaties. Veranderingen spelen dus een belangrijke rol in mijn loopbaan en als adviseur bij organisaties.


Via Rosali Herder kwam ik in contact met de gemeenteraad (2017), die naar mijn idee nodig toe was aan veranderingen. De inwoners raken steeds verder verwijderd van het bestuur. Dit blijkt wel uit de opkomst van 50% bij afgelopen verkiezingen. In 2018 hebben wij Ons Diemen opgericht. Wij willen niet vóór de inwoners besluiten maar mét de inwoners.


Hans

Ik ben Hans Prins, ik ben getrouwd en vader van 2 kinderen die zijn opgegroeid in Diemen. Wij wonen al sinds 1986 in een eengezinswoning in Diemen-Zuid. In het verleden bestuurslid geweest bij de basisscholen De Ark en De Duif en bij de honkbalvereniging TIW-Survivors (onderwijs en sport). Ik woon en leef nog steeds naar tevredenheid in Diemen. 
Het is al weer 4 geleden (maart 2018) dat ik aan de politieke reis ben begonnen met Ons Diemen. Een reis om de politiek uit de sfeer te halen dat dit alleen maar iets is voor betrokken inwoners. Dat kan alleen maar als er verandering mogelijk is. Die verandering is in gang gezet, maar er is nog veel te doen. Ik wil mij dan ook de komende 4 jaar inzetten om door te gaan met deze verandering. Er zijn veel onderwerpen die we samen met de inwoners van Diemen willen aanpakken. Ik was zelf ook niet zo’n betrokken inwoner, maar ik heb er absoluut geen spijt van dat ik deze reis ben gestart. Ik wil iedereen dan ook aanmoedigen om mee te doen.

Jeffrey

Mijn naam is Jeffrey de Jong. Ik ben geboren in de Watergraafsmeer en woon nu 10 jaar in Diemen. Op dit moment werk ik in de vervoerssector. Ik ben aangesloten bij Ons Diemen, omdat ik vind dat er wat gedaan moet worden aan het woningaanbod voor starters/senioren met een laag- tot middeninkomen.

Jarno

Mijn naam is Jarno van Heumen. Ik ben 21 jaar en woonachtig in Diemen centrum west. Momenteel werk ik in de financiële sector. Ik heb mij aangesloten bij Ons Diemen, omdat ik altijd al geïnteresseerd ben geweest in de politiek en denk dat er op lokaal niveau veel te bereiken is. In het bijzonder wil ik mij graag inzetten voor het behouden en realiseren van groen in Diemen en ben ik geïnteresseerd in het financiële aspect.

Nikki

Mijn naam is Nikki Moors. Ik heb mij aangesloten bij Ons Diemen omdat ik vind dat de politiek anders kan, dat er anders gedacht kan worden. Ik denk dat Ons Diemen daarin een rol kan spelen door de diversiteit die we mee brengen, door de achtergrond die we hebben en doordat we iets willen doen. Een frisse wind en een nieuwe blik!

Anne

Ik ben Anne de Jong. Opgegroeid in Diemen Zuid en na ruim 10 jaar op verschillende plekken in Amsterdam te hebben gewoond sinds 2018 weer terug in Diemen. Ik ben sinds 2021 aangesloten bij Ons Diemen omdat ik benieuwd ben wat er speelt binnen de gemeente en hoe de gemeente politiek en bestuurlijk werkt. Ik ben specifiek geïnteresseerd in het belang van een gezonde leefstijl, sport en duurzaamheid.

Arjan

Mijn naam is Arjan Havekotte. Ik ben geboren en woonachtig in Diemen, 61 jaar. Ik heb werkervaring in de financiële sector en in het vastgoed (vakantiewoningen). Mijn hobby’s zijn sporten, fietsen en de natuur.

Ik ben lid geworden van Ons Diemen omdat ik me graag wil inzetten voor onze mooie gemeente en voor de inwoners.