Een terugblik

Ons Diemen deed in 2018 voor het eerst mee met de gemeenteraadsverkiezingen. Met jullie steun kwamen we met een zetel in de raad. Lees hier een terugblik van onze eerste vier jaar.

Als we terugblikken op de eerste 4 jaar van Ons Diemen dan kunnen we zeggen dat we veel geleerd hebben. In het bijzonder door de situatie waarin we verkeerden en nog steeds verkeren, de Covid-19 pandemie. Meer dan eens is duidelijk geworden hoe belangrijk het is dat mensen met elkaar verbonden zijn en blijven. Deze verbondenheid was ook de drijfveer waarop Ons Diemen 4 jaar geleden gestart is én blijft de rode draad voor ons bestaansrecht. Verbondenheid in de zin van samen met de inwoners optrekken in alles wat ons in Diemen bezighoudt. Participatie in de ware zin van het woord.

 

We hebben laten zien wat dit in de praktijk betekent door op te staan voor inwoners in hun eigen wijk, buurt of straat. Voorbeelden zijn de Sniep, bij de inrichting van de wijk, Diemen Centrum, met betrekking tot het erfpacht beleid, en Buitenlust, bij de bouwplannen voor sociale huurwoning in de buurt.